پایان نامه درباره جانشین پروری؛عوامل بازدارنده جانشین پروری |
پایان نامه درباره جانشین پروری؛عوامل بازدارنده جانشین پروری
عوامل بازدارنده جانشین پروری
مدیران و سرپرستان ممکن است با عوامل بازدارنده ای روبرو شوند که به وسیله مدیران اجرایی ایجاد شدهاند این موانع از اجرای برنامه جانشین پروری ممانعت میکند. طرح برنامه ریزی و مدیریت جانشین پروری را تحت تاثیر قرار میدهـد. شش مـورد از ایـن عوامل بازدارنده عبارتند از :
ـ فقدان پشتیبانی: اگر مدیران بالاتمایل نداشته باشند که از رویکرد نظامیافته برنامه جانشین پروری پشتیبانی کنند، این برنامهها موفق نمی شوند .
ـ خط مشی شرکت[1]: خطمشی شرکت ممکن است به جای ارتقای کارکنان، به دنبال ارتقای دوستان و همکاران مدیران باشد. این خط مشی، ممکن است به تخریب جدی سطح عملکرد و استعداد کارکنان منجر شود.
ـ نگرش سریع ـ ثابت[2]: رویکرد سنتی به برنامه جانشینپروری، ممکن است باعث تشویق رفتارهای سریع- ثابت گردد. نباید اثربخشی جانشینپروری قربانی شتاب و عجله شود. رهبران سریع و آسان پرورش نمییابند، بلکه رهبران ممتاز در طول زمان پرورش مییابند.
ـ دیربازدهی : مدیران اجرایی سطح بالا همیشه نمیتوانند مزایای مستقیم و سریع جانشینپروری را ببینند. مدیران منابع انسانی قصد برقراری و اجرای برنامههای گوناگون جانشین پروری را دارند؛ اما مدیران عالی که هیچ گونه منافع زود هنگامی را در فعالیتهای آنها درک نمیکنند مدیران منابع انسانی را جابه جا می کنند. از این رو، باید بر وضوح فواید جانشین پروری تأکید شود.
ـ تغییر سریع سازمانی: برنامه ریزی جابه جایی سنتی در محیط ها و سازمانهای ثابت بـه خوبی فعالیت می کند؛ ولی مدیران باید به فراتر از راه حل های تکنولوژیکی ساده بیندیشند. به کارگیری نرم افزار برنامه ی جانشین پروری؛ میتواند توانایی سازمان را افـزایش دهد تا سرعت انطباق آن با نیازهای کارکنان و تغییرات حفظ شود .
ـ تشریفات زاید اداری: مدیران عالی بیشـتر سازمانها، تشریفات زاید اداری را تحمل نمیکنند؛ از این رو برنامه جانشین پروری نباید گرفتار تشریفات زاید اداری شود.
برنامهریزی جانشین پروری، فراگرد آسانی نیست که بتوان آن را به سادگی برنامهریزی کرد و به کار بست؛ موانع و مشکلاتی وجود دارد که اگر مد نظر قـرار نگیرند و حل نشوند این فراگرد را کند و حتی محو مینمایند. البته این موانع، متناسب بـا شرایط فرهنگی، استراتژیکی و وضعیتهای اقتصادی شرکتها، متفاوتند (ماندی[3] ، 2008، 40)
2 ـ 1 ـ 9ـ گامهای اجرای برنامهریزی جانشین پروری
گام اول: شناسایی مشاغل کلیدی
تقریباً تمام محققان حوزه جانشین پروری به این موضوع اشاره کردهاند که برنامه ریزی جانشین پروری برای مشاغل کلیدی سازمان انجام میشود. راههای شناسایی مشاغل کلیدی عبارتند از:
[چهارشنبه 1398-07-17] [ 08:56:00 ق.ظ ]
|