پایان نامه رشته مدیریت آموزشی :اثر بخشی روش های تدریس فعال در تربیت دینی و اخلاقی دانش آموزان |
دانلود پایان نامه ارشد :مزایای بکارگیری سیستم مدلسازی اطلاعات ساختمان در مدیریت پروژه و کنترل ساخت
مهمترین مزایای بکارگیری سیستم مدلسازی اطلاعات ساختمان در مدیریت پروژه و کنترل ساخت
مدلسازی اطلاعات ساختمان تکنولوژیای است که عملیات طراحی، اجراء و بهرهبرداری از یک ساختمان را در محیط مجازی شبیهسازی میکند و به این وسیله یک مدل مجازی دقیق و دیجیتالی از ساختمان ارائه میدهد.
یک مدل BIM در حقیقت یک پایگاه داده غنی و هوشمند و یک نمایش دیجیتالی پارامتریک از ساختمان میباشد که اطلاعات و دادههای موجود در آن میتواند توسط کاربران گوناگون و در دورههای زمانی متفاوت مورد استفاده، ارزیابی و تجزیه و تحلیل قرار گیرد و امکان انجام تصمیمگیریهای صحیح را در مورد ساختمانها ارتقاء بخشد.
از آنجایی که الگوی اطلاعات ساختمان در یک مدل BIM شرح واحدی از یک ساختمان را ارائه میدهد، میتواند جریان اطلاعات را در هر مرحله از طراحی، ساخت و چرخه عمر یک ساختمان اصلاح نماید و بهبود ببخشد.
مهندسین، پیمانکاران و صاحبان ساختمانها با استفاده از سیستم BIM میتوانند در فازهای مختلف چرخه عمر یک ساختمان، دادههای طراحی را تغییر داده و یا استخراج نمایند.
با استفاده از سیستم مدلسازی BIM با بهبود تصمیمات، کاهش اشتباهات و بهبود تولید، نمای شفافی از پروژه حاصل میشود.
تجسم طراحی بهتر، توانایی پیشبینی اینکه ساکنین، بازدیدکنندگان و همسایگان چطور باهم برخورد دارند یا اینکه چه تاثیری بر آن میگذارند، چطور با ساختمان رفتار میکنند، بخش مهمی از فرآیند طراحی برای معماران و مهندسین میباشد که تمامی این بازخوردها در سیستم BIM قابل دستیابی است.
توانایی ساخت مجازی طرح و آزمایش آن در محیط سه بعدی یک مدل BIM همانطور که در یک ساختمان واقعی درست درمیآید، میتواند اطمینان افزودهای برای اجزاء، هنگام شروع به ساخت ساختمان فراهم نماید.
به دلیل عمق و دقت اطلاعاتی که الگوسازی دادههای ساختمان در یک مدل BIM ارائه میدهد، بدیهی است که میتواند باعث بهبود دقت در برآورد هزینهها شود. روش سادهای که برای استخراج مقدار و تعداد مصالح مورد نیاز در سیستم BIM وجود دارد، میتواند سرعت و دقت برآورد را بالا ببرد و سنجش بهتری از تاثیر تغییرات حاصل از طراحی را ارائه دهد.
اگرچه معماران و مهندسین طراح، بهره برندگان اصلی BIM شناخته میشوند، باید اذعان داشت صنعت ساختمانسازی نیز در این زمینه بسیار ذینفع میباشد و مهندسین سازه، تاسیسات و … نیز میتوانند استفاده شایانی را در طراحیها از این سیستم بنمایند.
یک مدل BIM از طریق هوشمندسازی پروسه طراحی و ساخت که در تعامل و هماهنگی کامل با دوران بهرهبرداری ساختمان میباشد، امکان ارزیابی صحیحتر از ساختمان در هر دوره زمانی را فراهم میآورد.
سیستم BIM به پیمانکاران یک فرصت خارقالعاده میدهد تا قبل از شروع به شکافتن زمین پروژه، روشهای اجراء و وسایل مورد نیاز خود را برنامهریزی و آماده نمایند.
همانطور که قبلاً نیز گفته شد، با استفاده از سیستم BIM کل تیم اجرایی شامل پیمانکار اصلی، پیمانکاران جزء و سازندگان میتوانند در کنار هم با استفاده از امکانات شبیهسازی مجازی فرآیند ساخت، به تمرین توالی اجراء و … بپردازند و اثرات تصمیمات خود را قبل از شروع اجراء
ارزیابی نمایند.
به سبب وجود مفهوم اطلاعات در یک BIM، مدل ساخته شده قابل توسعه در ورای ویژگیهای سه بعدی، که معماران از آنها به عنوان ابزاری جهت تبادل تصمیمات طراحی خود به دیگران استفاده میکنند، خواهد بود؛ به عبارتی میتوان کل پروژه را در این مدل مشاهده کرد.
در یک مدل BIM مفهوم اطلاعات به طراح امکان اضافه کردن دو بعد دیگر، علاوه بر سه بعد مسافت، را به مدل میدهد. بعد چهارم زمان و بعد پنجم هزینه میباشد که در نظر گرفتن و تخمین آنها در یک مدل BIM به راحتی امکانپذیر است. در حالیکه این مزیت به هیچوجه در مدلهای قبلی و دوبعدی سیستمهای طراحی ساختمان وجود ندارد.
تکنولوژی BIM با ساخت مدلهای سه بعدی ساختمان، طراحی و ارائه نقشههای دوبعدی و نقشههای شاپ، چک کردن استانداردهای مصرف انرژی، آتشسوزی، عایقبندی و … متناسب با قوانین جامعه مهندسی (مانند مبحث نوزدهم مقررات ملی ساختمان، آبا و … برای کشور ایران) به صورت کاملاً اتوماتیک و کامپیوتری، امکان تسهیل مدیریت منابع و تجهیزات و تخمین زمان و هزینه اجرای پروژه به عنوان شناسنامهای معتبر برای ساختمان بکار میروند.
به کمک سیستم BIM یک پیمانکار قادر است فعالیتهای کاری پروژه را بهتر هماهنگ کند که نتیجه آن ایجاد یک محیط کاری ایمن، با کمترین اشتباهات، دوبارهکاری و ضایعات و کسب بیشترین سود و کمترین هزینه خواهد بود.
تمامی تضادها و چالشهای تصمیمگیری در مورد روشهای ساخت از ابتدای فرآیند طراحی در یک مدل BIM مطرح شده و گزینه بهینه در این مورد با مقایسه گزینههای مختلف در کنار هم، انتخاب میشود.
آنالیز جزئیات نیز در تمامی مراحل در یک مدل اطلاعاتی ساختمان قابل انجام است که این موضوع میتواند منجر به انتخاب میزان بهینه مصرف انرژی و پایدارترین حالت برای طراحی و اجرای ساختمان شود.
با استفاده از یک مدل BIM موجود برای یک ساختمان، کلیه عملیات اجرایی آن ساختمان طبق یک برنامه کاملاً از پیش تعیین شده و مدون انجام میگیرد و نیازی به هیچگونه تغییر و بازنگری در هیچ مرحلهای از پیشرفت پروژه نخواهد بود.
یک مدل BIM همه اطلاعات و دادههای مربوط به یک ساختمان را از خصوصیات فیزیکی و عملکردی گرفته تا مسائل مربوط به تخمین هزینهها و زمان اجرای پروژه را در برمیگیرد.
در مدل اطلاعاتی ساختمان (BIM)، تمامی اطلاعات ساختمان در زمینه خصوصیات هندسی، روابط فضایی، اطلاعات جغرافیایی، تعداد و خواص اعضای سازهای و برآورد هزینهها گنجانده میشوند.
با توجه به اینکه در سیستم BIM، قبل از ساخت مدل فیزیکی اصلی ساختمان، یک مدل مجازی از ساختمان ارائه میشود، میتوان بسیاری از مشکلات و معضلات موجود را قبل از وقوع، مشاهده و حذف نمود؛ بدین ترتیب میتوان ساختمانهای واقعی با عیب و نقص کمتر، هزینه کمتر و زمان کوتاهتر و با کیفیت بالاتر ساخت.
با استفاده از سیستم مدلسازی اطلاعاتی ساختمان، تمامی اطلاعات مربوط به مراحل و فازهای مختلف طراحی و یا اجرای ساختمان با یکدیگر ادغام میشوند و شناسنامهای الکترونیکی برای ساختمان تشکیل میدهند که میتواند شرایط و ویژگیهای ساختمان و زیرساختهای شهری را ارتقاء بخشد و به عنوان معتبرترین و قابل ارجاعترین منبع اطلاعاتی برای ساختمان و اجزای آن در تمام طول عمر آن بکار رود.
همانطور که یک ساختمان مراحل طراحی و ساخت را پشت سر میگذارد و مسکونی میشود، مدل BIM میتواند به عنوان یک کتابخانه اطلاعاتی مهم برای مالک آن و پیمانکارن به شمار رود.
اگر قسمتی از ساختمان درست کار نکند، BIM میتواند آن محل را به سرعت شناسایی نموده و با یافتن تولیدکننده آن شماره سریال، مشخصات اجرایی و دادههای مربوط به آن، بهترین شرایط تعمیر یا جایگزینی آن قسمت را فراهم آورد.
[یکشنبه 1398-07-28] [ 08:58:00 ب.ظ ]
|